Verkeersslachtofferlijn omgedoopt in ANWB Letselhulp

De ANWB Verkeersslachtofferlijn is omgedoopt in ANWB Letselhulp. De nieuwe naam sluit beter aan bij de inhoud van de dienstverlening.

ANWB Letselhulp biedt gratis juridische hulp en advies over de aansprakelijkheid en het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk in Nederland.Leden hebben een streepje voor

De naamswijziging gaat gepaard met een uitbreiding van de hulp. De gratis algemene advisering en doorverwijzing blijft er voor iedereen, maar leden krijgen iets extra’s. Zij komen voortaan in aanmerking voor kosteloze rechtsbijstand, als uit de situatie blijkt dat zij recht hebben op schadevergoeding. Het aansprakelijk stellen en het claimen van de schadevergoeding kunnen zij dan helemaal overlaten aan de letselschade-experts van ANWB Rechtsbijstand.


ANWB-lid worden

Verkeersslachtoffers die geen ANWB-lid zijn maar wel recht hebben op een schadevergoeding, kunnen ook na het ongeluk nog lid worden. Op deze manier komen zij mogelijk ook in aanmerking om kosteloos te worden bijgestaan door ANWB Rechtsbijstand.