'Ik kwam van rechts’

Gratis juridische hulp voor ANWB-leden

Voetganger of fietser? Na een verkeersongeluk heeft u vaak recht op schadevergoeding. Alleen weten veel mensen niet waar ze precies recht op hebben. ANWB­ leden krijgen gratis juridische hulp van de experts van ANWB Letselhulp.

Ze was op weg naar haar werk. Op de fiets. Een auto gaf Laura (37) geen voorrang en ze werd geschept. ‘Ik kwam van rechts en zag opeens dat die auto niet ging stoppen. Gevolg: een gekneusde linkerschouder en arm en een flinke hersenschudding. Door de hersenschudding had ik een vervelende nasleep met veel hoofdpijn en misselijkheid. Ik heb zelfs een paar maanden niet kunnen werken.’

‘Ik kreeg zelfs hulp in de huishouding’

 

Als u iemand aansprakelijk kunt stellen voor uw ongeval, dan heeft u recht op compensatie van uw schade. En dat gaat verder dan alleen een kapotte fiets, zoals in het geval van Laura. Ook medische kosten, inkomstenderving door niet kunnen werken en kosten die u als gevolg van het ongeluk heeft moeten maken, kunt u vergoed krijgen. Door wie? Door de schuldige aan het ongeluk.

nota’s

Laura heeft het er niet bij laten zitten en heeft stappen ondernomen samen met ANWB Letselhulp. Inmiddels is haar fiets gerepareerd, zijn de nota’s van het ziekenhuis en de ambulance betaald en heeft ze hulp in de huishouding gehad. Toen Laura na 10 weken volledig was hersteld, maakte ANWB Letselhulp voor Laura aanspraak op een smartengeld vergoeding. 

Wat doet ANWB Letselhulp?

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval in Nederland? Dan kunnen ANWB-leden voor de juridische en financiële afhandeling contact opnemen met ANWB Letselhulp.

Komt u in aanmerking voor een schadevergoeding, dan helpt de ANWB ugratis met:

  • Aansprakelijk stellen van de tegenpartij
  • Het in kaart brengen van jouw schade en de gevolgen daarvan
  • De behandeling van je letselschadezaak

 Heeft u vragen na een verkeersongeval bel dan met 088-2697766 of kijk op anwb.nl/letselhulp.